

Jarní polévka
Suroviny
- mrkev
- kedlub
- petržel
- jarní cibulka
- trošku sušených hub
- voda
- sůl
- pepř
- vegeta
- na kapání:
- 1 vejce
- krupice
Postup přípravy receptu
Všechnu zeleninu nakrájíme na kousky vložíme do vroucí vody společně s houbami, osolíme, opepříme a necháme zeleninu vařit do změknutí. Jakmile je zelenina uvařená, dochutíme ještě vegetou. V hrnku si rozděláme vejce a do něj nasypeme krupici tak, aby nám vzniklo řidší těsto. Necháme krupici ve vejci chvíli odpočívat. Po té vememe lžíci a nabíráme vždy trošku těstíčka, které ze lžíce dáváme do vroucí polévky. Vzniknou nám takové hrudky krupičky, které se dávají místo nudlí a polévku nám ozvláštní.
Poznámka od kuchařky
Zeleninu můžete dát skoro jakoukoli, kterou do polévek dáváte. Záleží to už na Vaší chuťi:-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jarní polévka
-
Krupicové halušky do polievky robím tak, že zmiešam žĺtok s krupicou, lyžičkou oleja a snehom z bielku. Sú potom jemnejšie.
-
Dělám stejné nočky do polévky máme to rádi.
-
Dělám podobně, jen trošku zahustím jíškou z mouky a Ramy, přidám trochu krupice a před dohotovením nechám srazit rozkvedlané vajíčko.Pokud dávám houby, tak podušené žampióny.Příště budu dělat nočky
Polévka má název Jarní a z rané zeleniny je opravdu nejlepší.