Nutriční hodnoty (Dort s krtečkem pro Natálku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 83 282 kJ / 19 905 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 303,31 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 225,70 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 77,61 g |
Tuky | 1 044,80 g |
– nasycené | 362,67 g |
– nenasycené | 609,98 g |
–– mononenasycené | 466,28 g |
–– polynenasycené | 143,70 g |
––– omega 3 | 36,27 g |
Vláknina | 30,20 g |
Cholesterol | 5,34 g |
Sodík | 2,94 g |
Sůl | 7,81 g |
Sacharidy | 2 307,13 g |
– cukry | 1 752,97 g |
––– laktóza | 126,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
10 10 vajec | Vejce slepičí | 700 g |
460 g 460 g cukru krupice | Cukr bílý | 460 g |
24 lžic 24 lžic vlažné vody | Voda | 432 ml |
24 lžic 24 lžic oleje | Olej řepkový | 264 ml |
1,5 1,5 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 18 g |
470 g 470 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 470 g |
30 g 30 g kakaa | Kakao prášek | 30 g |
2 lžičky 2 lžičky mleté kávy | Káva mletá | 10 g |
5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
220 g 220 g cukru krupice | Cukr bílý | 220 g |
12 lžic 12 lžic vlažné vody | Voda | 216 ml |
12 lžic 12 lžic oleje | Olej řepkový | 132 ml |
1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
500 g 500 g másla | Máslo kravské | 500 g |
360 g 360 g moučkového cukru | Cukr bílý | 360 g |
500 ml 500 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
4 4 vrchovaté lžíce polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | |
2 2 vanilkové cukry | Cukr vanilkový | |
80 g 80 g 100% tuku | Margarín | 80 g |
trochu trochu rumu | Rum | |
rybízová marmeláda | Marmeláda z červeného rybízu | |
500 g 500 g moučkového cukru | Cukr bílý | 500 g |
250 g 250 g sušeného polotučného mléka | Mléko kravské polotučné sušené | 250 g |
2 lžíce 2 lžíce vlažné vody | Voda | 36 ml |
2 lžíce 2 lžíce tekutého medu | Med nepasterovaný | 72 g |
1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
1 lžíce 1 lžíce mandlové tresti | Aroma mandlové | 15 ml |
potravinářské barviva | E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) |