Nutriční hodnoty (Výborný jablkový koláč s vanilkovým pudinkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 14 707 kJ / 3 515 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 59,67 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,28 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 58,39 g |
| Tuky | 174,62 g |
| – nasycené | 18,63 g |
| – nenasycené | 147,08 g |
| –– mononenasycené | 101,61 g |
| –– polynenasycené | 45,47 g |
| ––– omega 3 | 8,91 g |
| Vláknina | 40,13 g |
| Cholesterol | 2 mg |
| Sodík | 737 mg |
| Sůl | 1,13 g |
| Sacharidy | 406,14 g |
| – cukry | 175,34 g |
| ––– laktóza | 1,84 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g ovesných vloček | Vločky ovesné | 200 g |
| 50 g 50 g lískových oříšků (+ na ozdobu) | Lískový ořech | 50 g |
| 50 g 50 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 50 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 100 ml 100 ml oleje | Olej řepkový | 100 ml |
| 100 ml 100 ml javorového sirupu (nebo 1/2 hrnku hnědého cukru) | Sirup javorový | 100 ml |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce mléka (podle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 37.5 ml |
| 3 3 velká jablka | Jablko čerstvé | 450 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hnědého cukru | Cukr třtinový | 30 g |
| 2 lžíce 2 lžíce rostlinného másla (nebo kokosového oleje) | Margarín | 30 g |
| 1 sáček 1 sáček vanilkového pudinku | Puding v prášku | 48 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hnědého cukru | Cukr třtinový | 30 g |
| 500 ml 500 ml rostlinného mléka (ořechové, ovesné) | Nápoj sójový | 500 ml |