Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tykvový pekáč

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

6. 6. 2018 09:20

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie3 412 kJ / 815 kcal
Bílkoviny32,60 g
Tuky16,72 g
Vláknina81,44 g
Cholesterol 36 mg
Sodík 1,45 g
Sůl3,10 g
Sacharidy95,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept je z knihy Recepty zo Života.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

7. 6. 2018 20:06

Som rada, že som aspoň trochu vám pomohla. :-K Z prvej tekvice každý rok robím toto: https://www.toprecepty.cz/recept/2232-plnena-tykev... Je to už u nás dlhoročná tradícia. Z cukety by to urobiť nešlo, má príliš veľa vody, keď prerastie.:-K

janatka janatka

7. 6. 2018 12:57

tejaja: No vidíš, jsem zase o něco moudřejší, je si to hodně podobné.

Jana Pá

7. 6. 2018 12:19

tejaja: Teda Terezko až teď chápu jaký je rozdíl mezi tykví a cuketou, děkuji za rady :yes::-D, já pěstovala vše jako cukety, dostala jsem pár sazenic - šup do země a bylo.
K receptu, kombinace zeleniny, koření to máme u nás doma rádi, takže až něco vyroste, tak si pochutnáme: yes: Smetany asi u nás bude větší množství, aby to bylo pořádně zapečené, česneku také dávám více - dle přání muže, který zde bydlí ;-)

tejaja tejaja

7. 6. 2018 10:18

janatka: Pozor, nie je to cuketa, napriek tvaru, je to tekvica. Cukety sa zberajú malé, do 25 cm, a keď prerastú, majú oveľa vyšší podiel vody ako tekvica a inú štruktúru. Preto sa nedajú v jedlách zameniť, nedopadlo by to dobre. Tekvica nemá oranžovú dužinu, ale bielu. ;-)
Kedysi nebolo nijakých iných odrôd tekvíc, dýň a pod., jedine klasická tekvica. Odkedy sa pamätám, vždy sme ju pestovali na záhrade a nedám na ňu dopustiť. Cuketa a dyňa sú určené na iné jedlá ako tekvica. Nie vždy sa to dá zamieňať, hlavne nie za cuketu.
Je zaujímavé, že u nás keď niekto povie tekvica, každému je jasné, o čo ide. V Čechách nie, ale predsa voľakedy bolo dostať aj v Čechách tekvicu alebo nie? Ako vravím, u nás je vždy v obchodoch. Keďže sa dobre skladuje, tak aj v zime.

Frantiska Frantiska

7. 6. 2018 09:29

ja si to hledala uz pred lety :) tady je odkaz na semena https://dobrasemena.cz/KVETA-Tykev_4001.htm

Keříčková, lahůdková (chřestová) tykev. Plody jsou válcovité až kyjovité, v technické zralosti zelenavě bílé až žlutobílé, v botanické zralosti žluté až krémově žluté. Dužnina je žlutobílá, hustá, šťavnatá.

janatka janatka

7. 6. 2018 09:07

tejaja: Podle obrázku to vypadá na cuketu, tu doma pěstujeme ve velkém množství. Totiž mi připadalo, že na obrázku hotového pokrmu právě není ta oranžová barva té dýně ( zadala jsem si to do vyhledavače a tam mi to ukázalo dýni ) , proto mě to zmátlo. Díky .

tejaja tejaja

7. 6. 2018 08:05

janatka: Ivetka, tekvica (tykev) je obyčajná, klasická, aká bola pred rokmi v každom obchode. U nás ju doteraz bežne dostať, ale zistila som, že v Čechách akosi zmizla. Čo je mi ľúto, lebo ja už desiatky rokov pestujem českú odrodu Květa, ktorá je kríčková, neťahá sa. Priložila som obrázok za receptové fotky, pozri sa. Myslím, že na všetky recepty, ktoré s tekvicou prikladám, by sa najviac hodila a dala za tekvicu zameniť asi maslová tykev. Ale neskúšala som, takže ber to s rezervou.:-K;-)

janatka janatka

6. 6. 2018 20:59

Tykev je dýně??? Jakou jsi použila??

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pastýřský koláč tykve

Suroviny: tykev, brambory, celer, cibule, sůl, pepř, majoránka, tymián, smetana, česnek

TopRecepty.cz

Tykvový pekáč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q0N7