Nutriční hodnoty (Perníková chaloupka II.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 54 959 kJ / 13 136 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 179,56 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,41 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 153,15 g |
| Tuky | 339,51 g |
| – nasycené | 201,01 g |
| – nenasycené | 125,15 g |
| –– mononenasycené | 103,24 g |
| –– polynenasycené | 21,91 g |
| ––– omega 3 | 2,34 g |
| Vláknina | 55,54 g |
| Cholesterol | 1,41 g |
| Sodík | 7,01 g |
| Sůl | 0,68 g |
| Sacharidy | 2 271,05 g |
| – cukry | 1 409,49 g |
| ––– laktóza | 2,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hnědého cukru | Cukr třtinový | 500 g |
| 450 g 450 g medu | Med nepasterovaný | 450 g |
| 350 g 350 g másla | Máslo kravské | 350 g |
| 1200 g 1200 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 1200 g |
| 2 lžičky 2 lžičky jedlé sody | Jedlá soda | 24 g |
| kůra z 1 kůra z 1 citronu | Citrón čerstvý | 90 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 70 g 70 g kakaa | Kakao prášek | 70 g |
| 4 lžíce 4 lžíce rumu | Rum | 68 ml |
| 500 g 500 g prosátého moučkového cukru | Cukr bílý | 500 g |
| 1 1 bílek | Vaječný bílek | 33 g |
| zdobení (cukrářské ozdoby, lentilky...) | Cukrářské zdobení | |
| 1 1 bílek na potření | Vaječný bílek | 33 g |