Nutriční hodnoty (Tortilly s koprotofu salátem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 1 919 kJ / 459 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,70 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 26,70 g |
| Tuky | 32,00 g |
| – nasycené | 7,76 g |
| – nenasycené | 24,04 g |
| –– mononenasycené | 11,54 g |
| –– polynenasycené | 12,50 g |
| ––– omega 3 | 0,38 g |
| Vláknina | 5,80 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 192 mg |
| Sůl | 0,39 g |
| Sacharidy | 13,05 g |
| – cukry | 5,85 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 balení 1 balení tofu natural | Tofu natural | 180 g |
| 2-3 2-3 jarní cibulky (nebo bílá či červená) | Cibulka jarní čerstvá | |
| 3 lžíce 3 lžíce sojanézy (domácí nebo kupovaná) | Sojanéza | 45 g |
| 2 lžičky 2 lžičky horčice | Hořčice plnotučná | 10 g |
| 2 lžíce 2 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 30 ml |
| 1 svazek 1 svazek čerstvého kopru nasekaného | Kopr nať čerstvý | 50 g |
| sůl (ideálně černá sůl - kala namak se specifickou vaječnou chutí) | Sůl černá lávová | |
| pepř | Pepř černý | |
| sterilované okurky (podle chuti) | Okurka polní zavařená | |
| řapíkatý celer | Celer řapíkatý | |
| 2 2 tortilly (nebo podle potřeby) | Tortilla pšeničná | |
| špenát (podle chuti) | Špenát čerstvý | |
| polníček (nebo jiný salát) | Polníček čerstvý | |
| 1 1 mrkev nakrájená na tenké proužky | Mrkev čerstvá | 50 g |