Nutriční hodnoty (Lutyňské žampiony)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 850 kJ / 442 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,09 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 38,09 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 31,02 g |
| – nasycené | 14,24 g |
| – nenasycené | 12,13 g |
| –– mononenasycené | 9,93 g |
| –– polynenasycené | 2,20 g |
| ––– omega 3 | 0,19 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 595 mg |
| Sodík | 1,46 g |
| Sůl | 3,52 g |
| Sacharidy | 2,67 g |
| – cukry | 0,67 g |
| ––– laktóza | 0,72 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 zelená cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| asi 9 9 středně velkých hlaviček žampionů | Žampion čerstvý | |
| 3-4 kusy 3-4 kusy sušených rajčat v oleji | Rajčata červená sušená v oleji | |
| 1 kus 1 kus chilli papričky | Chilli paprička čerstvá | |
| 3-4 nožky 3-4 nožky žampionů | Žampion čerstvý | |
| 30 g 30 g Uherského salámu popřípadě jiného podobného salámu nebo klobásy | Suchý salám | 30 g |
| 2 2 vajíčka | Vejce slepičí | 140 g |
| 50 g 50 g Nivy | Niva 50% t. v s. | 50 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| olej | Olej řepkový |