Vepřová játra na bazalce a rajčatech

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: do půl hodiny 24 názorů

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: do půl hodiny 24 názorů

Suroviny

1/2 kg vepřových jater
Solamyl (jemný bramborový škrob)
1 větší cibule
12 ks cherry rajčátek
2 PL nasekané čerstvé bazalky
1 PL slunečnicových semínek (kdo nemá, nic se neděje)
2 PL sojové omáčky
trochu mletého pepře
tuk na smažení (olej, sádlo)

Postup přípravy receptu

  1. Játra opláchneme, osušíme, nakrájíme na plátky, mírně z obou stran opepříme a poprášíme solamylem.

  2. Na větší pánvi rozehřejeme tuk a játra zprudka po 4 minutách z každé strany opečeme.

  3. Mezitím si oloupeme cibuli, nakrájíme na osminky a oprané rajčátka na půlky.

  4. Po osmažení dáme játra stranou a ve výpeku orestujeme cibuli, přidáme slunečnicová semínka, nasekanou bazalku, rajčátka - 3 minutky zarestujeme, přidáme sojovou omáčku, vložíme zpět játra, podlijeme 2 dl vody a pod pokličkou na mírném plameni dusíme 10 minut. Dochucovat nemusíme - bazalka, rajčátka a sojovka si už poradí. :-)
    Podáváme s rýží nebo uvařeným a na troše tuku opečeným bramborem.

Komentáře k receptu Vepřová játra na bazalce a rajčatech

Předchozí 1 2

Tématické fráze: vepřová játra minutka vepřová játra játra recepty vepřová játra recepty játra na bazalce bazalka recepty vepřová játra jako minutka vepřová játra na rajčatech vepřové játra vepřová játra recepty minutky recepty játra játra recepty z jater recept játra minutky z vepřových jater recepty z bazalky játra na minutku recepty-vepřová játra jako minutka veprova jatra recept recepty z vepřových jater