Nutriční hodnoty (Tvarohový srnčí hřbet)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 912 kJ / 2 369 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 96,22 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 62,22 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 34,00 g |
| Tuky | 99,74 g |
| – nasycené | 28,18 g |
| – nenasycené | 58,85 g |
| –– mononenasycené | 41,80 g |
| –– polynenasycené | 17,05 g |
| ––– omega 3 | 1,26 g |
| Vláknina | 26,00 g |
| Cholesterol | 1,08 g |
| Sodík | 667 mg |
| Sůl | 1,79 g |
| Sacharidy | 222,60 g |
| – cukry | 73,00 g |
| ––– laktóza | 9,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 90 g 90 g rostlinného tuku | Margarín | 90 g |
| 250 g 250 g tvarohu (nízkotučný) - jinak dle volby | Tvaroh polotučný | 250 g |
| 60 g 60 g dia cukru na pečení (pro nediabetiky 120g cukru) | Xylitol | 60 g |
| 200 g 200 g špaldové mouky (můžeš použít i polohrubou normální) | Mouka špaldová hrubá | 200 g |
| 1/2 sáčku 1/2 sáčku prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| citronová šťáva z půlky citronu | Šťáva z citrónu | |
| lískovooříšková poleva dr. Oetkera | ||
| mandlové lupínky na ozdobu | Mandle loupané | |
| tuk na vymazání | Margarín | |
| mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hladká |