Kubánské řezy (pařížská šlehačka)

dvevtroube Kuchařka: dvevtroube

Moučníky , Řezy 0 názorů

Suroviny

Den předem- pařížská šlehačka:
1 litr smetany
200 g kvalitní vysokoprocentní čokolády
Kakaový korpus:
200 g polohrubé mouky
160 g krupicového cukru
20 g kakaa
6 lžic mléka
4 lžíce oleje
4 žloutky
1 prášek do pečiva
zbylé bílky na sníh
špetka soli
230 g meruňkové marmelády
3 - 4 větší banány
Ganache:
100 ml smetany ke šlehání
100 g kvalitní vysokoprocentní čokolády
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. První den do většího hrnce nalijte smetanu a přiveďte ji k varu. Mezitím nalámejte čokoládu do nádoby, ve které později šlehačku vyšleháte. Čokoládu zalijte horkou smetanou, nechte minutu stát a poté vše důkladně promíchejte. Smetanu zakryjte potravinovou folií, nechte vychladnout a uložte do lednice.

  2. Druhý den upečte korpus. Do mísy od robota dejte žloutky a krupicový cukr. Během šlehání připravte polohrubou mouku, prášek do pečiva, kakao a vše promíchejte. Do žloutkové směsi nalijte olej, mléko a prošlehejte.
    Suchou směs jsem ještě prosela, protože jsem v ní měla hrudky z kakaa. Poté jsem suchou směs postupně přidávala do žloutkové směsi.

  3. Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh, který postupně zapracujte do kakaové směsi.

  4. Hotové těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně ho rozetřete.
    Plech vložte do předehřáté trouby na 160°C a korpus pečte 30 minut.

  5. Na vychladlý korpus rozetřete meruňkovou marmeládu.

  6. Teď na řadu přijde šlehačka. Tu vyndejte z lednice, sundejte folii a šlehačku vyšlehejte do tuha. Dále připravte banán, který nakrájejte na silnější kolečka.

  7. Na marmeládu naneste asi třetinu šlehačky a rozetřete ji. Na šlehačku navrstvěte banán. Banán nemusíte krájet na kolečka, můžete ho do řezů dát celý. Na banány opět naneste zbylou šlehačku a rozetřete ji.

  8. Posledním krokem je příprava polevy. Šlehačku dejte zahřívat. Jakmile dojde k varu, nasypte do ni čokoládu, nechte minutku stát a poté vše vymíchejte v hladkou ganache. Protože ganache byla na polevu příliš hustá, naředila jsem ji ještě trochou zahřáté smetany.

  9. Polevu nechte zchladnout, aby se šlehačka pod ní neroztekla. Poté polevu naneste na řezy, rozetřete a dejte vychladit do lednice.

  10. Pokud vám zbude šlehačka, můžete jednotlivé kostky řezů dozdobit. Řezy jsem krájela nožem nahřátým v horké vodě. Po každém řezu jsem nůž otřela od řezů, opět nahřála ve vodě, otřela a krájela. Takto by se vám měl povést čistý řez.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 512 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kubánské řezy (pařížská šlehačka)

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: parizske rezy recept čokoládové řezy s pařížskou šlehačkou

Zapomněl/a jsem heslo