Nutriční hodnoty (Cuketový salát s hořčicovým dressingem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 041 kJ / 488 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 15,25 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,42 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,83 g |
| Tuky | 26,49 g |
| – nasycené | 5,90 g |
| – nenasycené | 18,71 g |
| –– mononenasycené | 14,92 g |
| –– polynenasycené | 3,79 g |
| ––– omega 3 | 0,69 g |
| Vláknina | 12,52 g |
| Cholesterol | 17 mg |
| Sodík | 513 mg |
| Sůl | 1,03 g |
| Sacharidy | 41,87 g |
| – cukry | 25,17 g |
| ––– laktóza | 7,57 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 cukety ( použila jsem žlutouz oblou cuketu ) | Cuketa čerstvá | 200 g |
| 100 g 100 g černých oliv | Olivy čerstvé zralé | 100 g |
| 4 - 5 4 - 5 malých rajčat | Rajče červené čerstvé | 270 g |
| 150 g 150 g jogurtu | Jogurt kravský bílý 3,5% | 150 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 30 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce hořčice | Hořčice plnotučná | 30 g |
| 5 kapek 5 kapek tabasca | Tabasco omáčka | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| pažitka | Pažitka čerstvá |