

Čertovy šípy
Suroviny 2 porce
- 400 g vepřové kýty (popř. plece)
- 150 g slaniny
- 1 středně velká cibule
- 1 větší červená kapie
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžička chilli oleje
- 1 lžíce olivového oleje
- 3 stroužky česneku
- menší lžička soli
- pepř mletý podle chuti
Postup přípravy receptu
Kýtu si mírně naklepeme a nakrájíme na kousky-3x3 cm.
Z hořčice, obou olejů, česneku a soli si uděláme marinádu, do které vložíme nakrájené maso. Pokud máme čas, necháme marinovat přes noc, pak je doba přípravy kratší. Marinujeme však nejméně 1 hodinu.
Na jehly napichujeme střídavě maso, cibuli nakrájenou na lístky, slaninu nakrájenou na kostičky velké zhruba jako maso a kapii nakrájenou na delší špičky. Nádobu s marinádou vypláchneme čistou vodou a zalijeme tím špízy.
Pečeme dorůžova a měkkosti masa, cca 50 minut, obracíme a podléváme výpekem.
Po dokončení si vykrajovátkem na cukroví vykrojíme srdíčko a napíchneme je podélně na konec špejle, nebo jehly. Jako příloha jsou výborné opečené předvařené brambory ve slupce, potřené olejem smíchaným s česnekem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Čertovy šípy
-
Jani
, špízy jsou u nás oblíbené
Líbí se mi nápad s tím srdíčkem.
-
Dooga:
to ti věřím..kdo by nechtěl
-
, skoro jako na Valentýna
-
Výborně
, to srdíčko je z papriky
Určitě to vyzkouším....
-
Takovým šípem bych chtěl být zasažen.
+1
-
Věrka R.: Koupila jsem ho v Penny, ale klidně lze použít i tekuté čili koření, nebo, jak píšeš si čili olej vyrobit sama. Čili papričky zalít olivovým olejem a nechat louhovat.
-
Pěkný a moc bych si pochutnala. Chtěla bych se tě zeptat, kde kupuješ ten čili olej, nebo si ho děláš sama?