Nutriční hodnoty (Zapékaný květák po francouzsku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 811 kJ / 1 150 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 98,73 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 81,93 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 16,80 g |
| Tuky | 53,96 g |
| – nasycené | 29,74 g |
| – nenasycené | 20,46 g |
| –– mononenasycené | 17,51 g |
| –– polynenasycené | 2,95 g |
| ––– omega 3 | 0,20 g |
| Vláknina | 16,80 g |
| Cholesterol | 439 mg |
| Sodík | 2,97 g |
| Sůl | 7,66 g |
| Sacharidy | 58,95 g |
| – cukry | 56,85 g |
| ––– laktóza | 40,75 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hlávka 1 hlávka květáku | Květák čerstvý | 700 g |
| 2 hrnky 2 hrnky mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 1 hrnek 1 hrnek strouhaného sýra (gruyére, comté, pecorino, parmezán nebo směs dvou vybraných) | Sýr kravský tvrdý 30% | 250 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| máslo | Máslo kravské | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská |