Nutriční hodnoty (Jablkový koláč s javorovým sirupem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 12
| Energie | 19 158 kJ / 4 579 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 66,53 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 27,79 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 38,74 g | 
| Tuky | 233,10 g | 
| – nasycené | 139,23 g | 
| – nenasycené | 83,24 g | 
| –– mononenasycené | 74,05 g | 
| –– polynenasycené | 9,19 g | 
| ––– omega 3 | 0,90 g | 
| Vláknina | 19,35 g | 
| Cholesterol | 1,41 g | 
| Sodík | 396 mg | 
| Sůl | 1,11 g | 
| Sacharidy | 544,03 g | 
| – cukry | 252,17 g | 
| ––– laktóza | 2,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 1,5 hrnku 1,5 hrnku polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 375 g | 
| 125 g 125 g másla | Máslo kravské | 125 g | 
| 1/3 hrnku 1/3 hrnku cukru | Cukr bílý | 83.3333358168602 g | 
| 1 hrnek 1 hrnek strouhaných jablek | Jablko čerstvé | 250 g | 
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g | 
| 1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g | 
| 1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g | 
| 1/4 hrnku 1/4 hrnku javorového sirupu | Sirup javorový | 62.5 ml | 
| hrst hrst sekaných orechů | Vlašské ořechy | |
| 125 g 125 g másla | Máslo kravské | 125 g | 
| 1/4 hrnku 1/4 hrnku moučkového cukru | Cukr bílý | 62.5 g | 
| 4 lžíce 4 lžíce javorového sirupu | Sirup javorový | 60 ml |