Ledvinky jinak...

Bibinka Kuchařka:

Pokrmy z vnitřností 7 názorů

57

Suroviny

3-4 ledvinky
100 g anglické slaniny
2 cibule
3 větší stroužky česneku
100 g hlívy ústřičné
kousek pórku
1 zelená kapie
1 rajče
1 lžička provensálských bylinek
1 lžička Vegety
petrželka
trošku olivového oleje
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ledvinky si očistíme, nakrájíme na plátky, dáme do cedníku a propláchneme několikrát v horké vodě, necháme okapat. Na proužky nakrájenou cibuli si orestujeme na oleji a nakrájené anglické slanině, až je trošku do hněda, přidáme připravené ledvinky a dusíme ve vlastní šťávě na mírné teplotě.

  2. V polovině dušení přidáme ostatní ingredience krom pažitky, na proužky hlívu ústřičnou, papriku, česnek, pórek a rajče na plátky, posypeme provensálskýma bylinkami, vegetou, opepříme a osolíme je-li třeba (já nesolila, vegeta je slaná dost).

  3. Zalijeme horkou vodou a dusíme, až je vše dostatečně měkké, ale ne rozvařené. Kdo má rád omáčky hustší, přidá trochu jíšky nebo rozředí Solamyl v troše vody a zalije tím ledvinky. Po udušení přidáme nasekanou petrželku.

Poznámka

U nás jsou to bezkonkurenční ledvinky, stále jsem je vylepšovala, zkoušela a tyhle nás oslovili úplně nejvíc.

Krom nich dělám ještě plněné ledvinky(taky dobré) a recept je tady k dispozici.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Ledvinky jinak...

  • carda carda(neregistrovaná)

    vyborny recept, vsem chutnalo.diky:-))

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    My máme ledvinky rádi. Dělám je na kari a kluci se po nich můžou utlouct (je to maso a nemá vlákna :-D). Zkusím i tvůj způsob. ;-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Bibi, to já můžu a noc po pobírání kortikoidů do nosu necítím skoro nic, takže, já nevím, když je očistím, na noc dám do kyšky, nebo mléka, pak ještě přeleju vřelou vodou, nemám s tím problém. Těžko říct, hovězí jsou horší, ty bych nedělala. Máš plus.;-):yes:

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    :-D já je očistím, nakrájím a pařím a to už mám problém z "vůní". Jsem - jak říkám manžel "děsný čuchač" - a v tom je ta tragedie. Už se "těším" na opocená těla některých našich občanů v letním vedru. To budu na nervy na každém nákupu.:-D

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Bibi,ja som dnes na rovnaký spôsob robila kuracie srdiečka,tiež som si recept len tak vymyslela,len namiesto hlivy som dala šampiony.Potom pridám aj fotku.S ladvinkami mám rovnaký problém ako Iljusa,tiez ich cítim nech robím čo chcem.:-( Raz som ich nechala 24 hod.namočené s mlieku s cesnakom a nič.Ale podla tvojho obrázku by som si ich dala hneď.:-p

    Odpovědět

  • maris maris

    Iljuso, možná, že jsem Tě špatně pochopila, v tom případě se omlouvám, ale nejdřív ledvinky očisti, pokrájej a potom teprve je spař a namoč do mléka. Z Tvého příspěvku mi připadá, že je nejdříve celé paříš a dáváš do mléka a teprve potom krájiš. Jestli ne, tak promiň :-8;-)

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Hmm, tak ty bych si dala. Musel by mi je ale někdo udělat, zkoušela jsem je několikrát, ale pokaždé skončí v koši. Máchám je, pařím, do mléka dávám, prostě nevím co, ale pořád je cítím. Jakmile do nich říznu a čistím je, je konec. Tak si tu v klidu trochu poslintám u obrázků. :-D

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo