Nutriční hodnoty (Vinná klobása zapečená v cuketovém těstě)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 975 kJ / 3 340 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 139,28 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 109,28 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 30,00 g |
| Tuky | 193,06 g |
| – nasycené | 97,86 g |
| – nenasycené | 88,82 g |
| –– mononenasycené | 51,89 g |
| –– polynenasycené | 36,93 g |
| ––– omega 3 | 2,98 g |
| Vláknina | 11,50 g |
| Cholesterol | 681 mg |
| Sodík | 4,95 g |
| Sůl | 12,39 g |
| Sacharidy | 255,60 g |
| – cukry | 17,10 g |
| ––– laktóza | 11,10 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g vinné klobásy | Klobása vinná | 500 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 200 g 200 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| 3 PL 3 PL oleje | Olej řepkový | 33 ml |
| menší cuketa (cca 300 g) | Cuketa čerstvá | |
| 300 ml 300 ml polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
| 1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| mléko dle potřeby | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| tymián nebo provensálské bylinky | Tymián sušený | |
| 100 g 100 g nahrubo nastrouhané Goudy nebo jiného tvrdého sýra | Gouda 45% t. v s. | 100 g |
| tuk na vymazání | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hrubá |