Nutriční hodnoty (Jemná fenyklová omáčka s vařenými vejci)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 843 kJ / 680 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,64 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 7,07 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,57 g |
Tuky | 38,35 g |
– nasycené | 23,81 g |
– nenasycené | 12,85 g |
–– mononenasycené | 11,14 g |
–– polynenasycené | 1,71 g |
––– omega 3 | 0,30 g |
Vláknina | 18,36 g |
Cholesterol | 116 mg |
Sodík | 310 mg |
Sůl | 0,65 g |
Sacharidy | 55,05 g |
– cukry | 22,84 g |
––– laktóza | 9,58 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g fenykl | Fenykl hlíza | 400 g |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
pórek bílá část | Pórek čerstvý | |
250 ml 250 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
1-2 lžíce 1-2 lžíce hl. mouky na zahuštění | Mouka pšeničná hladká | 15 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky červené papriky | Paprika červená čerstvá | 5 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky oregana | Oregano sušené | 2.5 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky sušeného česneku | Česnek sušený | 2.5 g |
špetka špetka chilli | Chilli paprička sušená | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
vejce na tvrdo | Vejce slepičí |