

Čínské placičky
Suroviny dle velikosti
- 1/2 kg vepřové kýty
- 1/2 kg kuřecích prsou (nebo krůtích)
- 2 cibule
- lžička sladké papriky
- lžička pálivé papriky
- worcester
- sůl
- pepř
- 1 vejce
- solamyl
- 3 stroužky česneku
- olej
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na jemné kostičky, cibuli nakrájíme na hodně jemno, přidáme koření, vejce, sůl, worchester, utřený nebo rozmačkaný česnek a asi 1-2 polévkové lžíce solamylu, vše pořádně promícháme, necháme do druhého dne rozležet v lednici.
Poté rozpálíme olej a polévkovou lžící klademe na pánev a doupravíme do podoby placičky, osmažíme po jedné straně a tak po dvou minutách obrátíme a usmažíme z druhé strany.
Poznámka od kuchařky
já si vždy o hranu mísy splácnu maso na lžíci aby se spojilo, může se po okrajích maličko rozpadat hlavně ty první, ale čím víc je olej rozpálen tím lépe se smaží, podáváme s chlebem nebo s hranolky a oblohou, u nás je dělám hlavně na silvestra k vínu je to pochoutka.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Čínské placičky
-
Dělám podobné, ale jen z kuřecího masa, zkus tam ještě přidat jedno lečo obsah 0,7 l, a já dávám celý solamyl, to menší balení, výborná je také čerstvá pálivá paprička, jemně nakrájet, nechat odležet, čím déle tím lépe.
-
-
Různé placičky dělám často, maso naložím a když jsem třeba v práci, tak to pak už syn zvládne sám
Místo papriky jsem dala steakové koření, chutná nám a z masa byla použita vepřová krkovička a kuřecí stehenní řízky.
Je to už velmi známý recept. Dají se smažit i na lívanečníku, kde nám vznikne pravidelný tvar.