Čínské placičky

saudyova Kuchařka:

Doba přípravy: 2 hodiny PT2H00M dle velikosti Minutky 3 názory

510

Suroviny

1/2 kg vepřové kýty
1/2 kg kuřecích prsou (nebo krůtích)
2 cibule
lžička sladké papriky
lžička pálivé papriky
worcester
sůl
pepř
1 vejce
solamyl
3 stroužky česneku
olej
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na jemné kostičky, cibuli nakrájíme na hodně jemno, přidáme koření, vejce, sůl, worchester, utřený nebo rozmačkaný česnek a asi 1-2 polévkové lžíce solamylu, vše pořádně promícháme, necháme do druhého dne rozležet v lednici.

  2. Poté rozpálíme olej a polévkovou lžící klademe na pánev a doupravíme do podoby placičky, osmažíme po jedné straně a tak po dvou minutách obrátíme a usmažíme z druhé strany.

Poznámka

já si vždy o hranu mísy splácnu maso na lžíci aby se spojilo, může se po okrajích maličko rozpadat hlavně ty první, ale čím víc je olej rozpálen tím lépe se smaží, podáváme s chlebem nebo s hranolky a oblohou, u nás je dělám hlavně na silvestra k vínu je to pochoutka.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 83 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Čínské placičky

  • hhmisa hhmisa

    Dělám podobné, ale jen z kuřecího masa, zkus tam ještě přidat jedno lečo obsah 0,7 l, a já dávám celý solamyl, to menší balení, výborná je také čerstvá pálivá paprička, jemně nakrájet, nechat odležet, čím déle tím lépe.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

  • Merylas Merylas

    Různé placičky dělám často, maso naložím a když jsem třeba v práci, tak to pak už syn zvládne sám :-)) Místo papriky jsem dala steakové koření, chutná nám a z masa byla použita vepřová krkovička a kuřecí stehenní řízky.:yes: Je to už velmi známý recept. Dají se smažit i na lívanečníku, kde nám vznikne pravidelný tvar.

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo