Nutriční hodnoty (Pasticcio di pasta (Těstoviny zapečné s ragú a sýrovým bešamelem))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 15 741 kJ / 3 762 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 199,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 117,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 81,75 g |
| Tuky | 72,50 g |
| – nasycené | 39,22 g |
| – nenasycené | 25,54 g |
| –– mononenasycené | 21,12 g |
| –– polynenasycené | 4,42 g |
| ––– omega 3 | 0,90 g |
| Vláknina | 22,90 g |
| Cholesterol | 558 mg |
| Sodík | 565 mg |
| Sůl | 1,50 g |
| Sacharidy | 535,40 g |
| – cukry | 60,20 g |
| ––– laktóza | 24,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g penne nebo jiných krátkých dutých těstovin | Těstoviny pšeničné | 600 g |
| uzený sýr | Eidam 30% t. v s. uzený | |
| parmazán (nebo Gran Moravia) | Parmezán | |
| strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
| máslo | Máslo kravské | |
| 500 g 500 g mletého hovězího masa | Hovězí ořez | 500 g |
| cibule | Cibule čerstvá | |
| mrkev | Mrkev čerstvá | |
| olej | Olej řepkový | |
| 400 g 400 g loupaných krájených rajčat (plechovka) | Dužina červeného rajčete čerstvá | 400 g |
| 1 sklenka 1 sklenka červeného vína | Víno červené suché | 200 ml |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| bazalka | Bazalka čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 50 g 50 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 50 g |
| 500 ml 500 ml mléka (podle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 1 špetka 1 špetka muškátového oříšku | Muškátový oříšek |