Nutriční hodnoty (Polévka z hlávkového salátu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 2 224 kJ / 531 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 15,92 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 13,89 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,03 g |
| Tuky | 43,83 g |
| – nasycené | 25,03 g |
| – nenasycené | 16,21 g |
| –– mononenasycené | 11,43 g |
| –– polynenasycené | 4,78 g |
| ––– omega 3 | 0,37 g |
| Vláknina | 4,58 g |
| Cholesterol | 336 mg |
| Sodík | 518 mg |
| Sůl | 1,21 g |
| Sacharidy | 17,24 g |
| – cukry | 4,44 g |
| ––– laktóza | 0,24 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 750 ml 750 ml vývaru (nebo bujon a voda) | Vývar masový | 750 ml |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce suché jíšky | Jíška máslová | 15 ml |
| 1 1 hlávkový salát | Salát hlávkový čerstvý |