

Sezamový chléb
Suroviny veka, nebo pecen
- 350 ml vody
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 250 g hladké chlebové mouky
- 300 g žitné chlebové mouky
- 2 lžičky kmínu
- 1 hrst sezamových semínek
- 1,5 lžičky sušeného droždí
Postup přípravy receptu
Do pečící trouby dáme všechny ingredience v pořadí, jak jsou napsané, zvolíme program - těsto, necháme i vykynout (kdo chce, dá celý program i s pečením!).
Těsto dáme na vál, trošku podsypeme moukou, vytvoříme veku, nebo pecen, přendáme do pekáče na pečící papír, přikryjeme utěrkou a necháme ještě 15 minut odpočinout.
Pak ho potřeme olejem s vodou a dáme ho péct do vyhřáté trouby.
Při pečení párkrát potřeme olejem s vodou a chléb zkoušíme špejlí a až zůstane suchá je chléb hotový.
Dáme ho do ošatky, nebo na mřížku a necháme vychladnout a pak už konzumujeme.
Poznámka od kuchařky
Chleba sem si sama tak ozvláštnila a bylo to pozitivní.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Sezamový chléb
-
-
Děkuji vám za pochvalu
-
-
Bibi, to je krásný výraz - přištírla
, jinak
-
Holky, já ho i trošku přištírla, měla jsem z toho strach a taťulda povídá: no bóže, tak budeme zase o něco krásnější
, ale co chci říct je to, že ta kůrka je božsky dobrá
-začnu ho přištírávat asi úmyslně, ale být to dýl, tak bude fakt černej
-
Hezkej bochníček, Bibinko! Nač ta skromnost. . .
+3
-
Díky za odpověď
A nekecánkuj, máš ho krásný!
-
Cathleen, no oproti tobě, ty pekařinko je to chleba břídil, který se nedá srovnat s tvými. S tou špejlí tak vrtám a tlačím, až se to podaří, ale už vím jak moje trouba peče, tak to i odhaduji
Každému peče ta trouba jinak, tak si netroufám napsat čas.
-
Vypadá dobře
Bibi, ty do chleba dokážeš vpíchnout špejli? Já mám tu kůrečku tak akorát a špejli bych do ní nepropasírovala
A ještě boďajs!