Vepřové nudličky v divoké omáčce

Vepřové maso Doba přípravy: do 30 minut 0 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: do 30 minut 0 názorů

Suroviny 2 porce

300 g vepřové kýty
1 lžíce sádla
1 cibule
200 g směsi mrkve a celer u
2 bobkové listy
3 kuličky jalovce
3 kuličky nového koření
3 kuličky černého pepře
1 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce worcesteru
sůl
čerstvě mletý pepř
150 ml smetany ke šlehání
Dále:
1 vejce vařené natvrdo
4 plátky šunky

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné maso nakrájíme na plátky a pak na nudličky. Měla jsem je přes noc naložené, ale není to nutné. V hluboké rozehřáté pánvi na sádle prudce opečeme osolené a opepřené maso ze všech stran (je hned měkké) a vyndáme do misky stranou.

  2. Do výpeku dáme cibuli a opečeme dozlatava, přidáme kostičky zeleniny a dál restujeme, až začne chytat tmavší barvu. Přidáme bobkový list, koření vložíme v čajovém vajíčku, abychom nemuseli vyndávat kuličky. Podlijeme vývarem nebo vodou, přidáme protlak a dusíme zeleninu doměkka.

  3. Vyndáme bobkové listy, koření a zeleninu dohladka rozmixujeme nebo propasírujeme, tím zahustíme omáčku. Přilijeme smetanu, vrátíme maso, prohřejeme a dochutíme worcesterem, solí a čerstvě mletým pepřem.

  4. Na talíři přidáme k masu šunku nakrájenou na tenké nudličky a rozkrojenou půlku vařeného vejce. Podáváme dle chuti s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.

Komentáře k receptu Vepřové nudličky v divoké omáčce

K receptu nejsou žádné komentáře.