Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 809 kJ / 3 779 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 94,70 g |
Tuky | 184,46 g |
Vláknina | 41,30 g |
Cholesterol | 694 mg |
Sodík | 651 mg |
Sůl | 1,18 g |
Sacharidy | 414,24 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kapustu - zelí nastrúhame na slzičkovom strúhadle, zmiešame s 1 KL soli a necháme odstáť cca 30 min.
Krok 2: Potom mierne vytlačíme vodu a dáme na olej dusiť, okoreníme, miešame na slabom ohni. Necháme vychladnúť.
Krok 3: Do vlažného mlieka dáme cukor a droždie oživíme.
Krok 4: Do misy preosejeme múku, pridáme druhú KL soli, premiešame, rozmrvíme margarín, pridávame kvások, žĺtky, podusenú kapustu. Podľa potreby pridáme ďalšie mlieko, ak je zapotreby. Vypracujeme cesto.
Krok 5: Cca 45 minút necháme kysnúť v teple.
Krok 6: Potom vyvaĺkáme na hrúbku asi 1,5 cm na obdĺžnikový tvar. Prekladáme tretiny obdĺžnika - získame tri vrstvy. Necháme cca 10 stáť, vyvaľkáme na 1,5 cm a zas prekladáme. Tretíkrát vyvaľkáme a prekladáme. Po poslednom prekladaní vyvaľkáme na cca 2 cm a vykrajujeme pagáčiky. Klasika sú okrúhle, priemer cca 4 cm, ja preferujem štvorce, ide to rýchlo.
Krok 7: Kladieme na peč. papier, potierame vajíčkom, necháme cca 15 min. stáť a pečieme pri 200 stupňoch asi 15 min. - sledujeme!
Kto nemá skúsenosti s prekladaním, tento bod môže vynechať, nie je podmienkou. Nebude to také mierne lístkové, ale chuť sa nestratí.
Soľou nešetriť, neslané pagáčiky nie sú chutné.
Kto nemá skúsenosti s prekladaním, tento bod môže vynechať, nie je podmienkou. Nebude to také mierne lístkové, ale chuť sa nestratí.
Soľou nešetriť, neslané pagáčiky nie sú chutné.
Zveřejněno 14. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pagáče se zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rEDE
Moje poznámka
Pagáče se zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rEDE
Nejnovější recepty
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 2 hodinami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 3 hodinami
Dalgona sušenky
Přidáno před 3 hodinami
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno před 21 hodinami
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno 8. 7. 2025 08:55
Letní koláč s třešněmi
Přidáno 8. 7. 2025 08:30
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pizza ze sušeného droždí
vikisubrtova2710 před 1 hodinou
Bábovka z pomazánkového másla
nelinka62 před 2 hodinami
Vánoční chlebíček
radekdolezal033 před 5 hodinami
Hovězí plátky na tymiánu
ZboSy před 5 hodinami
Vařená brokolice s česnekovo-bylinkovou omáčkou
brtna před 13 hodinami
Hamburská vepřová kýta
Zlatnice před 14 hodinami
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta
stefi.f47 před 14 hodinami
Cuketový perník
Markeeta před 14 hodinami
Bramborové vafle
Leontinka73 před 16 hodinami
Tématické fráze:
tvarohove pagace se zelim,
pagáčky se zelím,
škvarkové pagáče se zelím,
pagáče,
skvarkove pagace plnene zelim,
zelove pagace,
tvarohové pagáčky se zelím,
škvarkové pagáčky se zelím,
škvarkové pagáčiky,
pagačiky se zelím,
zelne pagace,
bramborové pagáče se zelim,
pagáčiky bez škvarků,
pečivo s kyselím zelím,
pagace ze zeli,
slané pečivo se zelím,
pagáče recept,
recepty se zelím,
škvarkové pagáče lístkové,
pečivo se zelím
Suroviny:
zelí hlávkové,
sůl,
pepř,
olej,
mouka hladká,
tuk,
mléko,
cukr,
žloutek,
vejce
Komentáře (14)
A perlička: pokúsila som sa včera upratať zásuvku s výstrižkami receptov, pritom som zistila, že je tam kopec tvojich receptov z novín...vtedy pri ich odkladaní som netušila, že sa "spoznáme".
Magdalenka, máš nás na svedomí, sme prež...tí
Všetkým pekný deň a pagáčkom zdar!
a medveď
1. Do pekárne takéto tuhé cesto nedávam, netreba to ani dlho miesiť, ide to rýchlo aj ručne. Nie je to také nadýchané kysnuté cesto, ako sme zvyknutí z DP.
2. Vhodné je len staré zelí - nové má veľa vody a neviem, ako by vyzeralo po dusení...
3. Ešte stále si sa nerozbehla za medv. cesnakom do lesa?
Magduška a půjde to i z nového zelí,nebo to se nehodí do tohto skvelého rc
jo a ještě:šlo by to i v domácí pekárně