Nutriční hodnoty (Maso z mladého býčka na celeru)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 696 kJ / 1 600 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 235,66 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 223,03 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,63 g |
| Tuky | 45,82 g |
| – nasycené | 24,59 g |
| – nenasycené | 18,17 g |
| –– mononenasycené | 15,39 g |
| –– polynenasycené | 2,78 g |
| ––– omega 3 | 0,19 g |
| Vláknina | 36,75 g |
| Cholesterol | 548 mg |
| Sodík | 900 mg |
| Sůl | 1,90 g |
| Sacharidy | 49,05 g |
| – cukry | 17,99 g |
| ––– laktóza | 0,03 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg hovězího masa | Hovězí kýta | 1000 g |
| 350 g 350 g celeru | Celer bulva čerstvá | 350 g |
| 3 3 větší cibule | Cibule čerstvá | 210 g |
| 6 stroužků 6 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 42 g |
| 1 lžička 1 lžička drceného kmínu | Kmín mletý | 5 g |
| 2 lžičky 2 lžičky koření adžika | Adžika | 10 g |
| 1 lžička 1 lžička uzené papriky | Paprika uzená | 5 g |
| 3 kuličky 3 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 1-2 1-2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 2 lžíce 2 lžíce přepuštěného másla | Ghí | 30 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |