Nutriční hodnoty (Žemličky z Melty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 580 kJ / 2 768 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 64,90 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 64,90 g |
| Tuky | 38,90 g |
| – nasycené | 4,24 g |
| – nenasycené | 30,77 g |
| –– mononenasycené | 17,65 g |
| –– polynenasycené | 13,12 g |
| ––– omega 3 | 2,56 g |
| Vláknina | 36,60 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6,42 g |
| Sůl | 16,00 g |
| Sacharidy | 521,20 g |
| – cukry | 30,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g uvařené a scezené Melty | Káva čekanková mletá | 300 g |
| 25 g 25 g oleje | Olej řepkový | 25 ml |
| 50 g 50 g žitné chlebové mouky | Mouka žitná hladká | 50 g |
| 50 g 50 g pšeničné chlebové mouky | Mouka pšeničná hladká | 50 g |
| 400-420 g 400-420 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 410 g |
| lžíce lžíce mletého lněného semínka | Lněná semínka | |
| 2 lžičky 2 lžičky soli | Sůl mořská | 16 g |
| lžička lžička cukru | Cukr bílý | |
| 10 g 10 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 10 g |
| lněné semínko na posyp | Lněná semínka |