Nutriční hodnoty (Kotleta plněná zelím pečená na pivu, se škvarkovými knedlíky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 352 kJ / 1 040 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 37,44 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 13,78 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,66 g |
| Tuky | 13,55 g |
| – nasycené | 4,33 g |
| – nenasycené | 5,97 g |
| –– mononenasycené | 4,01 g |
| –– polynenasycené | 1,96 g |
| ––– omega 3 | 0,19 g |
| Vláknina | 16,45 g |
| Cholesterol | 268 mg |
| Sodík | 803 mg |
| Sůl | 1,87 g |
| Sacharidy | 175,80 g |
| – cukry | 28,05 g |
| ––– laktóza | 7,35 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 kotlety | Vepřová kotleta bez kosti | |
| hrnek hrnek bílého kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | |
| 200 ml 200 ml světlého piva | Pivo světlé 10ᵒ | 200 ml |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| 4 plátky 4 plátky slaniny | Špek | |
| 2 2 rohlíky | Rohlík pšeničný bílý | 86 g |
| hrnek hrnek nasekaných škvarků | Škvarky | |
| asi 1/2 hrnku asi 1/2 hrnku krupice | Krupice pšeničná hrubá | 125 g |
| 10 lžic 10 lžic mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 150 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |