Nutriční hodnoty (Vídeňské šunkofleky se zelím)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 11 135 kJ / 2 661 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 58,13 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,92 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 52,21 g |
| Tuky | 132,77 g |
| – nasycené | 63,83 g |
| – nenasycené | 65,48 g |
| –– mononenasycené | 55,07 g |
| –– polynenasycené | 10,41 g |
| ––– omega 3 | 0,53 g |
| Vláknina | 32,80 g |
| Cholesterol | 105 mg |
| Sodík | 2,50 g |
| Sůl | 6,00 g |
| Sacharidy | 294,43 g |
| – cukry | 25,40 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g bílého zelí (cca 1/2 hlávky) | Zelí bílé čerstvé | 500 g |
| 2 2 větší cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 150 g 150 g uzené slaniny | Špek | 150 g |
| 1 1 vrchovatá lžíce krupicového cukru | Cukr bílý | |
| 350 g 350 g suchých těstovin | Těstoviny pšeničné | 350 g |
| 2 lžíce 2 lžíce kvasného octa | Ocet lihový | 30 ml |
| 1 lžička 1 lžička kmínu | Kmín | 5 g |
| 1 1 vrchovatá lžička sladké papriky | Paprika červená sušená | |
| 100 ml 100 ml vývaru (nebo vody z těstovin) | Vývar masový | 100 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| petržel na dozdobení | Petržel kořenová čerstvá |