Nutriční hodnoty (Karbanátky v červené omáčce s cizrnou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 6 564 kJ / 1 569 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 94,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 86,81 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,19 g |
| Tuky | 104,14 g |
| – nasycené | 31,31 g |
| – nenasycené | 65,89 g |
| –– mononenasycené | 53,48 g |
| –– polynenasycené | 12,41 g |
| ––– omega 3 | 0,44 g |
| Vláknina | 8,81 g |
| Cholesterol | 487 mg |
| Sodík | 929 mg |
| Sůl | 2,11 g |
| Sacharidy | 59,52 g |
| – cukry | 9,90 g |
| ––– laktóza | 3,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g mletého masa – mix vepřového a hovězího | Vepřový ořez | 400 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého černého pepře | Pepř černý mletý | 2.5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 60 g 60 g strouhaného sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 60 g |
| 1/2 lžíce 1/2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 5.5 ml |
| rostlinný olej – na pečení karbanátků – řepkový | Olej řepkový | |
| 1/2 1/2 bílé cibule | Cibule čerstvá | |
| 4 lžíce 4 lžíce krájených rajčat (i se šťávou) | Rajče červené čerstvé | 60 g |
| 4 lžíce 4 lžíce cizrny | Cizrna | |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 100-150 ml 100-150 ml kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 125 ml |
| 1 lžička 1 lžička bazalky | Bazalka čerstvá | 5 g |
| 300 g 300 g brambor | Brambor zimní | 300 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| hrst hrst hladkolisté petržele | Petržel nať čerstvá | |
| kousek kousek másla | Máslo kravské |