Nutriční hodnoty (Karbanátky v červené omáčce s cizrnou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 6 564 kJ / 1 569 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 94,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 86,81 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,19 g |
Tuky | 104,14 g |
– nasycené | 31,31 g |
– nenasycené | 65,89 g |
–– mononenasycené | 53,48 g |
–– polynenasycené | 12,41 g |
––– omega 3 | 0,44 g |
Vláknina | 8,81 g |
Cholesterol | 487 mg |
Sodík | 929 mg |
Sůl | 2,11 g |
Sacharidy | 59,52 g |
– cukry | 9,90 g |
––– laktóza | 3,90 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g mletého masa – mix vepřového a hovězího | Vepřový ořez | 400 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého černého pepře | Pepř černý mletý | 2.5 g |
sůl | Sůl mořská | |
60 g 60 g strouhaného sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 60 g |
1/2 lžíce 1/2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 5.5 ml |
rostlinný olej – na pečení karbanátků – řepkový | Olej řepkový | |
1/2 1/2 bílé cibule | Cibule čerstvá | |
4 lžíce 4 lžíce krájených rajčat (i se šťávou) | Rajče červené čerstvé | 60 g |
4 lžíce 4 lžíce cizrny | Cizrna | |
2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
100-150 ml 100-150 ml kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 125 ml |
1 lžička 1 lžička bazalky | Bazalka čerstvá | 5 g |
300 g 300 g brambor | Brambor zimní | 300 g |
sůl | Sůl mořská | |
hrst hrst hladkolisté petržele | Petržel nať čerstvá | |
kousek kousek másla | Máslo kravské |