Polévka králičí

Lendiiik Kuchařka:

Polévky 8 názorů

43
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Suroviny

voda (cca 2-3 litry)
sůl
Nyní v akci
mrkev
Nyní v akci
celer
čerstvá petrželka
kus králíka (v tomto receptu použita hlava)
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do osolené vody dáme vařit králičí hlavu (nejlépe do papiňáku), přidáme mrkev, celer a asi půl hodinky necháme vařit (začne se vařit, když hrnec začne mírně syčet).

  2. Když je hlava vyvařená, přidáme nějakou zavářku třeba písmenka a knedlíčky z králičích jater. (viz jiný recept)

Poznámka

My s manželem hlavu neobíráme ani nejíme, jen dodá polévce chuť, ale smlsne si na ní tchýňka. :o)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Polévka králičí

  • rebeka rebeka

    já měla i králičí skelety, dala jsem nudle a pochutnali jsme si;-) přidávám bod a foto, jestli neva:-K

    Odpovědět

  • blanuskha blanuskha

    Mňam, králičí polévka, ta je nejlepší, ačkoli králíka nemusím, v dětství sem si užila dost, však to znáte "..ani Pajda už to nežere.."
    :-) ale ta polívka, ta byla ..

    Odpovědět

  • Martina Martina

    :-DNo chtěla jsem napsat POVEDE,ne OVEDE:-))

    Odpovědět

  • Martina Martina

    No já dělám vývar vždy stejně,ať je jakýkoliv:-8momentálně se chystám na králičí...snad se ovede,už jsem dlouho nedělala:-p;-):-K

    Odpovědět

  • Jajina Jajina

    Králičí polévka je vynikající, já dávám vyvařit ještě 1 větší stroužek česneku, tím se zvýrazná chuť. Jinak bod.:yes:

    Odpovědět

  • bazalka bazalka

    Králičí polévku mám moc ráda, je úplně jiná, než jakýkoliv jiný masový vývar. Maso z hlavy oberu a přidávám do polévky. Jen, aby to mělo tu správnou chuť, je potřeba na 1 litr vody 1 hlava nebo adekvátní množství králičího předku. Knedlíčky super, králičí játra mají jinou chuť než hovězí,vepřová, či drůbeží. Vařím normálně v hrnci, ne v papiňáku. Pěkné. :yes::yes::-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Ach joo, no, asi ano, magdalenko:-(

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Nie je príprava hocijakého vývaru z mäsa vždy rovnaká?

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo