Nutriční hodnoty (Rychlá fazolová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 878 kJ / 688 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,26 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 19,13 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,13 g |
| Tuky | 45,77 g |
| – nasycené | 28,60 g |
| – nenasycené | 15,68 g |
| –– mononenasycené | 12,55 g |
| –– polynenasycené | 3,13 g |
| ––– omega 3 | 0,40 g |
| Vláknina | 7,80 g |
| Cholesterol | 165 mg |
| Sodík | 482 mg |
| Sůl | 1,13 g |
| Sacharidy | 42,03 g |
| – cukry | 9,33 g |
| ––– laktóza | 3,13 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 velké brambory | Brambor zimní | 150 g |
| 1 1 máslové bílé fazole ve slaném nálevu (Butter beans) | Fazole v konzervě | |
| 5 dkg 5 dkg paprikáše | Suchý salám | 50 g |
| 100 - 150 ml 100 - 150 ml smetany 33% | Smetana kravská sladká 35% | 125 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 lžíce 1 lžíce (necelá) mouky na zásmažku | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 1 1 malá cibule (dávám jemnou bílou) | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 čajová lžička cukru moučka a 1,5 lžičky jablečného octa na případné dochucení | Ocet jablečný |