Nutriční hodnoty (Celozrnné špaldové perníčky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 13 879 kJ / 3 317 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,37 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,57 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 38,81 g |
| Tuky | 98,66 g |
| – nasycené | 47,73 g |
| – nenasycené | 38,82 g |
| –– mononenasycené | 29,98 g |
| –– polynenasycené | 8,84 g |
| ––– omega 3 | 0,71 g |
| Vláknina | 62,32 g |
| Cholesterol | 968 mg |
| Sodík | 3,62 g |
| Sůl | 0,63 g |
| Sacharidy | 510,77 g |
| – cukry | 209,29 g |
| ––– laktóza | 0,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g hladké celozrnné špaldové mouky | Mouka špaldová celozrnná hladká | 400 g |
| 75 g 75 g másla | Máslo kravské | 75 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 1 vejce na potření | Vejce slepičí | 70 g |
| 140 g 140 g moučkového cukru | Cukr bílý | 140 g |
| 2 lžíce 2 lžíce tekutého medu | Med nepasterovaný | 72 g |
| 1 lžička 1 lžička jedlé sody | Jedlá soda | 12 g |
| 2 lžičky 2 lžičky perníkového koření | Perníkové koření | 10 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 4 g |
| 2 lžičky 2 lžičky kakaa | Kakao prášek | 6 g |