Nutriční hodnoty (Polévka z čerstvého zelí s houbami a cizrnou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 4 859 kJ / 1 161 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,49 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 64,42 g |
Tuky | 28,12 g |
– nasycené | 8,12 g |
– nenasycené | 18,60 g |
–– mononenasycené | 8,71 g |
–– polynenasycené | 9,89 g |
––– omega 3 | 0,52 g |
Vláknina | 111,05 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 43 mg |
Sůl | 0,06 g |
Sacharidy | 109,21 g |
– cukry | 12,53 g |
––– laktóza | 0,08 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/2 1/2 menší hlávky zelí | Zelí bílé čerstvé | |
1 hrst 1 hrst sušených lesních hub | Hřib čerstvý | |
300 g 300 g uvařené cizrny | Cizrna | 300 g |
2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
1 lžíce 1 lžíce mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
2 lžičky 2 lžičky sladké mleté papriky | Paprika červená sušená | 2 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky pálivé mleté papriky | Paprika pálivá | 3 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky uzené papriky | Paprika uzená | 2.5 g |
1 lžička 1 lžička kmínu | Kmín | 5 g |
zeleninový vývar | Vývar zeleninový | |
sůl | Sůl mořská | |
hladkolistá petržel | Petržel kořenová čerstvá |