Zapečené maso

toprecepty.cz Kuchař:

Vepřové maso 3 názory

43

Suroviny

1,5 kg syrových brambor
4 vepřové řízky
1/2 pórku
1 šlehačka
150 g žampionů
2 stroužky česneku
150 g sýra
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Pekáč nebo zapékací mísu si vymažeme nejlépe máslem.

  2. Brambory nakrájíme na silnější plátky a poklademe jednu vrstvu na pekáč, osolíme, posypeme nakrájeným pórkem a 1 stroužkem česneku, který jsme si nadrobno nasekali.

  3. Na to položíme osolené a opepřené řízky, dále pak očištěné a na plátky nakrájené žampiony a zakončíme vrstvou brambor, osolíme, posypeme druhým stroužkem česneku.

  4. Vše zalijeme šlehačkou a pečeme při teplotě 250 C.

  5. Před koncem pečení zasypeme strouhaným sýrem a dopečeme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zapečené maso

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo