Zapečené maso

Suroviny

1,5 kg syrových brambor
4 vepřové řízky
1/2 pórku
1 šlehačka
150 g žampionů
2 stroužky česneku
150 g sýra
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Pekáč nebo zapékací mísu si vymažeme nejlépe máslem.

  2. Brambory nakrájíme na silnější plátky a poklademe jednu vrstvu na pekáč, osolíme, posypeme nakrájeným pórkem a 1 stroužkem česneku, který jsme si nadrobno nasekali.

  3. Na to položíme osolené a opepřené řízky, dále pak očištěné a na plátky nakrájené žampiony a zakončíme vrstvou brambor, osolíme, posypeme druhým stroužkem česneku.

  4. Vše zalijeme šlehačkou a pečeme při teplotě 250 C.

  5. Před koncem pečení zasypeme strouhaným sýrem a dopečeme.

Komentáře k receptu Zapečené maso

Tématické fráze: zapecene maso zapečené vepřové maso recepty zapecene maso se slehackou maso zapečené se šlehačkou vepřové řízky se šlehačkou zapečené vepřové maso zapečené vepřové řízky zapečené vepřové maso se šlehačkou zapecene maso ve slehacce vepřové maso zapečené se šlehačkou zapékané maso zapečené vepřové závitky vepřové řízky zapečené zapečené vepřové se šlehačkou vepřové maso se šlehačkou zapečené maso recept recept na zapečené maso zapečené řízky se šlehačkou vepřové zapečené se šlehačkou recepty na zapékané maso