Pštros s paprikami

Jiné maso Doba přípravy: 2 hodiny 1 názor

Jiné maso Doba přípravy: 2 hodiny 1 názor

Suroviny 2 porce

300 g pštrosího masa
1 zelená paprika
1 žlutá paprika
2 jarní cibulky
sůl
pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji krátce restujeme nakrájenou jarní cibulku.

  2. Přidáme na kousky nakrájené pštrosí maso a opečeme, aby se zatáhlo.

  3. Osolíme, opepříme, promícháme, podlijeme vodou a dusíme.

  4. Když je maso poloměkké, přidáme nakrájené papriky a dusíme do úplného změknutí masa i paprik.

  5. V případě potřeby dochutíme solí a pepřem.

  6. Podáváme s brambory, určitě by se hodila i bramborová kaše nebo rýže.

Poznámka od kuchařky

Maso solím hned na začátku, aby během dušení natáhlo sůl a chuť se "rozležela".

Papriku můžete přidat i červenou, já ji bohužel zrovna doma neměla, tak jsem použila žlutou a zelenou.

Jarní cibulku lze samozřejmě nahradit i normální cibulí nebo pórkem, ale já ji mám ráda, tak ji hodně používám.

Pštrosa je třeba dusit až do úplného změknutí, aby nebyl tuhý...ale pak to stojí zato:-)

Komentáře k receptu Pštros s paprikami

Tématické fráze: pštros recepty guláš ze pštrosa jak pripravit pštrosa gulas z pstrosa kuchařka pštros jak se pripravuje pstros guláš z pštros pstros recept maso z pštrosa recepty receptz z pštrosa pstros gulas pstros gulas recept kuchařka pštros recepty ze pštrosa pečeně ze pštrosa pstros játra pštros v recepty pštros recepty.cz pštrosí maso s paprikou priprava pštros