Nutriční hodnoty (Fazolovo-pohanková polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 4 405 kJ / 1 053 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,21 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 40,59 g |
Tuky | 27,52 g |
– nasycené | 16,63 g |
– nenasycené | 10,46 g |
–– mononenasycené | 8,58 g |
–– polynenasycené | 1,87 g |
––– omega 3 | 0,15 g |
Vláknina | 36,95 g |
Cholesterol | 77 mg |
Sodík | 56 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 142,59 g |
– cukry | 9,34 g |
––– laktóza | 0,24 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
120 g 120 g fazolí | Fazole bílé | 120 g |
80 g 80 g pohanky | Pohanka loupaná | 80 g |
30 g 30 g másla (přepuštěné) | Máslo kravské | 30 g |
1/2 1/2 cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 1 menší petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
1 kousek 1 kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
2 2 brambory | Brambor zimní | 100 g |
zeleninový vývar (dle potřeby) | Vývar zeleninový | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý bílý pepř | Pepř bílý mletý | |
polévkové koření (nemusí být) | Polévkové koření tekuté | |
petrželka | Petržel nať čerstvá | |
pažitka | Pažitka čerstvá |