Nutriční hodnoty (Pomazánka z vařené kořenové zeleniny, brambor a sýru)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 312 kJ / 314 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,43 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 11,25 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,18 g |
Tuky | 16,05 g |
– nasycené | 5,40 g |
– nenasycené | 10,15 g |
–– mononenasycené | 8,31 g |
–– polynenasycené | 1,84 g |
––– omega 3 | 0,27 g |
Vláknina | 4,10 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 681 mg |
Sůl | 1,69 g |
Sacharidy | 25,84 g |
– cukry | 6,25 g |
––– laktóza | 3,25 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 větší vařená mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 1 větší vařená petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
kousek kousek vařeného celeru | Celer bulva čerstvá | |
2 2 brambory (den předem uvařené ve slupce) | Brambor zimní | 100 g |
pórek | Pórek čerstvý | |
50 g 50 g strouhaného sýru | Sýr kravský tvrdý 30% | 50 g |
0,5-1 lžíce 0,5-1 lžíce hořčice | Hořčice plnotučná | 11.25 g |
1 lžička 1 lžička olivového oleje nebo změklého másla | Olej olivový | 5 ml |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý |