Nutriční hodnoty (Hrachová polévka s klobásou (žlutý hrách))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 252 kJ / 1 972 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,73 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 7,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,73 g |
Tuky | 202,43 g |
– nasycené | 84,69 g |
– nenasycené | 114,23 g |
–– mononenasycené | 92,95 g |
–– polynenasycené | 21,28 g |
––– omega 3 | 2,91 g |
Vláknina | 12,97 g |
Cholesterol | 140 mg |
Sodík | 3,59 g |
Sůl | 9,01 g |
Sacharidy | 23,92 g |
– cukry | 10,86 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 500 g žlutého hrachu v sáčku (loupaný půlený) | Hrách žlutý loupaný sušený | |
200 g 200 g libovější anglické slaniny | Anglická slanina | 200 g |
2 2 střední cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
1 1 uherská klobása (nebo jiná) | Klobása | |
1 1 střední mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
3 3 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
2 kuličky 2 kuličky nového koření | Nové koření | |
5 kuliček 5 kuliček černého pepře | Pepř černý | |
3 lžíce 3 lžíce oleje (nebo malá kostička sádla) | Olej řepkový | 33 ml |
1 kostka 1 kostka zeleninového bujónu | Bujón zeleninový | 10 g |
případně krutony či něco jiného na dozdobení | Krutony |