Nutriční hodnoty (Vege boloňská omáčka z čočky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 11 296 kJ / 2 700 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 110,47 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 110,47 g |
| Tuky | 11,55 g |
| – nasycené | 3,22 g |
| – nenasycené | 5,62 g |
| –– mononenasycené | 2,01 g |
| –– polynenasycené | 3,61 g |
| ––– omega 3 | 0,80 g |
| Vláknina | 95,70 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,02 g |
| Sůl | 2,20 g |
| Sacharidy | 492,45 g |
| – cukry | 36,30 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g těstovin (špagety) | Těstoviny pšeničné | 500 g |
| 150 g 150 g červené čočky | Čočka červená neloupaná | 150 g |
| 1-2 1-2 cibule | Cibule čerstvá | 105 g |
| 2 řapíky 2 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 1000 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 500 ml 500 ml rajčatové omáčky | Protlak rajčatový | |
| trochu trochu červeného vína (cca 50 ml) | Víno červené suché | |
| trochu trochu olivového oleje | Olej olivový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| oregano | Oregano sušené | |
| strouhaný sýr na posypání | Sýr kravský tvrdý 30% |