Knedlo-lilko-zelo

Suroviny

400 ml mléka
400 ml vody
200 g polenty
1 lžička zeleninového vývaru
1 střední lilek
4 stroužky česneku
olivový olej
sůl
kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme polentový knedlík. Do hrnce vlijeme mléko s vodou a vsypeme polentu. Ochutíme zeleninovým vývarem a vaříme dokud se směs nezačne odlepovat od stran hrnce. Přendáme do formy a necháme vychladnout.

  2. Lilek pokrájíme na asi 0,5 cm plátky, posolíme a necháme „vypotit“. Poté lilky osušíme a potřeme směsí oleje a rozetřeného česneku. Osmahneme na rozpálené pánvi do zlatova.

  3. Polentový knedlík vyklopíme z formy a pokrájíme na asi 0,5 – 1 cm plátky, které osmahneme na stejné pánvi jako lilky. Podáváme s kysaným zelím, které můžeme ale nemusíme prohřát.

Komentáře k receptu Knedlo-lilko-zelo

  • Lucasinka Lucasinka (autorka receptu)

    indulina28: Me se suche tedy vubec nezdalo. Zeli i lilek jsou stavnate a ani polentovy knedlik neni nijak suchy. Kdyby to preci jen bylo prekazkou, muze se pouzit i osmazena cibulka...fantazii a napadum se meze nekladou ;-)

    Odpovědět

  • indulina28 indulina28

    trosku suchy jidlo ne ..:-//

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    U nás se dává kysané zelí běžně studené, je fakt škoda ho kazit vařením. Pokud ho chci uvařit, pak volím sterilované zelí.
    Polentu jsem taky nějak dlouho nedělala ;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • Lucasinka Lucasinka (autorka receptu)

    Kysane zeli samozrejme nemusi byt. Muze byt i klasicky upravene tak, jak ho mate radi. Ja mam radsi kysane zeli studene, tak proto tato volba, ale neni to podminkou ;-)

    Odpovědět

  • Alicka Alicka

    Lucasinko,díky za receptík.:-K

    Odpovědět

  • Alicka Alicka

    AntoninZ:

    Proč podivíni...?Tolerujme i jiné chuťové variace a neodsuzujme...!

    Odpovědět

  • Alicka Alicka

    Knedlík ala kukuřičná polenta jsem už jedla.I s tím zelím.Místo lilku jsem měla uzený tempeh(sojový polotovar),osmažený na troše oleje-na pánvi, chutí připomínající uzené maso.
    Bylo to dobré.
    Určitě bych hned neodsuzovala jinou variantu receptu,aniž by kdo okusil...
    A jinak,u nás se pěstuje špičaté červené zelí,které po naložení(kysané) je tak dobré,plné vitamínů,že je ho škoda vařit.Kolikrát ho dávám jen tak zasyrova jako přílohu...;-)

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Zelí bych podlila a zahustila, aby bylo v čem máčet knedlíky, jinak :yes::-K.

    Odpovědět

  • indianek indianek

    Mňam, polentu bych si zrovna dala, díky za nápad!

    Odpovědět

  • AntoninZ AntoninZ

    Nojo, jsou na světě podivíni, do mně nedostanete ani to studeené zelí ani polentu. Ale někomu to asi chutná.:-O

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Colombo65: Já taky ne, ale určitě bude někdo rád za nápad;-)

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Tak tohle bych fakt nedal a se studeným zelím už vůbec ne. Ale to je jen můj problém, všem ostatním přeji DOBROU CHUŤ;-);-);-):-K

    Odpovědět

Tématické fráze: polentovy knedlik recept polentový knedlík recept polentovy knedlik špičaté zelí recepty varianty vepro knedlo zelo recept lilkové knedlíky recept polenta polotovar recepty varit se skodou lilek-jako polotovar knedlo zelo s kysanym zelim recepty -vepřo, knedlo,zelo polentovy knedlik se zelim knedlo lilek zeli recept lilko,knedlo zelo recept špičaté zelí polentovy knedlik recepty online knedlo zelo zeli spicate recept