

Kefírový langoš
Suroviny
- 500 g hladké mouky
- 3 dl kefíru
- špetka soli
- lžička cukru
- 1 vejce
- půl kostky kvasnic
- kečup
- tatarka
- česnek
- na sladko:
- marmeláda
- moučkový cukr.
Postup přípravy receptu
Z části kefíru, cukru a kvasnic připravíme kvásek. Do misky přesejeme mouku, přidáme vejce, cukr a špetku soli. Kvásek nalijeme do pekárny, přidáme zbytek surovin a zapneme program na kynuti.
Z těsta vypracujeme váleček a ten rozdělíme na dílky. Každý díl na pomoučeném vále rozválíme na cca 1 cm.
Smažíme na oleji z obou stran.
Na hotový langoš dáme, co komu chutná.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kefírový langoš
-
V tom mám nějaký chaos. já okolo kvásku, pak kynutí, atd, taky dělám z kefíru, ale nekynou,dala jsem je sem
nedávno.
-
tejaja: já je valím
-
Langoše sa nevaľkajú, ale vyťahujú (tvarujú) rukami.
-
medmic: Pardon. Na to jsem zapomněl. Díky za upozornění. Recept spravim.
-
Bude vyzkoušeno :)
Jen dotaz, těsto se nenechává kynout, smaží se rovnou?