Nutriční hodnoty (Zapečený květák se žampionama)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 456 kJ / 587 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 23,64 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,39 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,25 g |
| Tuky | 36,71 g |
| – nasycené | 20,52 g |
| – nenasycené | 13,38 g |
| –– mononenasycené | 11,66 g |
| –– polynenasycené | 1,72 g |
| ––– omega 3 | 0,17 g |
| Vláknina | 4,90 g |
| Cholesterol | 351 mg |
| Sodík | 208 mg |
| Sůl | 0,46 g |
| Sacharidy | 38,09 g |
| – cukry | 14,79 g |
| ––– laktóza | 12,49 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 středně velký květák | Květák čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 100 g 100 g žampionů | Žampion čerstvý | 100 g |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| 30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
| 30 g 30 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| 1 šálek 1 šálek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| strouhaný sýr | Sýr kravský tvrdý 30% |