Nutriční hodnoty (Mamracháč haferový (borůvkový))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 770 kJ / 1 379 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,06 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 34,38 g |
Tuky | 11,06 g |
– nasycené | 2,32 g |
– nenasycené | 5,00 g |
–– mononenasycené | 3,05 g |
–– polynenasycené | 1,95 g |
––– omega 3 | 0,25 g |
Vláknina | 25,75 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 961 mg |
Sůl | 2,21 g |
Sacharidy | 263,95 g |
– cukry | 26,25 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg syrových brambor | Brambor zimní | 1000 g |
100-150 g 100-150 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 125 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
2 špetky 2 špetky soli | Sůl mořská | 2 g |
2 lžičky 2 lžičky cukru | Cukr bílý | 10 g |
špetka špetka strouhaného muškátového oříšku | Muškátový oříšek mletý | |
borůvky (hafery) | Borůvky čerstvé | |
krystalový cukr | Cukr bílý | |
zakysaná smetana (hustý bílý jogurt) | Smetana kravská zakysaná 12% | |
moučkový cukr | Cukr bílý | |
sádlo na vymazání plechu | Sádlo vepřové | |
hrubá mouka na vysypání plechu | Mouka pšeničná hrubá |