Nutriční hodnoty (Mamracháč haferový (borůvkový))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 770 kJ / 1 379 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 43,06 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 34,38 g | 
| Tuky | 11,06 g | 
| – nasycené | 2,32 g | 
| – nenasycené | 5,00 g | 
| –– mononenasycené | 3,05 g | 
| –– polynenasycené | 1,95 g | 
| ––– omega 3 | 0,25 g | 
| Vláknina | 25,75 g | 
| Cholesterol | 259 mg | 
| Sodík | 961 mg | 
| Sůl | 2,21 g | 
| Sacharidy | 263,95 g | 
| – cukry | 26,25 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg syrových brambor | Brambor zimní | 1000 g | 
| 100-150 g 100-150 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 125 g | 
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g | 
| 2 špetky 2 špetky soli | Sůl mořská | 2 g | 
| 2 lžičky 2 lžičky cukru | Cukr bílý | 10 g | 
| špetka špetka strouhaného muškátového oříšku | Muškátový oříšek mletý | |
| borůvky (hafery) | Borůvky čerstvé | |
| krystalový cukr | Cukr bílý | |
| zakysaná smetana (hustý bílý jogurt) | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| moučkový cukr | Cukr bílý | |
| sádlo na vymazání plechu | Sádlo vepřové | |
| hrubá mouka na vysypání plechu | Mouka pšeničná hrubá |