Nutriční hodnoty (Mramorové řezy s ostružinama)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 16 023 kJ / 3 830 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,36 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 25,86 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 54,50 g |
Tuky | 153,37 g |
– nasycené | 18,14 g |
– nenasycené | 123,85 g |
–– mononenasycené | 87,35 g |
–– polynenasycené | 36,50 g |
––– omega 3 | 10,33 g |
Vláknina | 20,50 g |
Cholesterol | 533 mg |
Sodík | 431 mg |
Sůl | 1,63 g |
Sacharidy | 521,75 g |
– cukry | 147,75 g |
––– laktóza | 12,25 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 400 g |
250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
100 g 100 g cukru | Cukr bílý | 100 g |
115 ml 115 ml oleje | Olej řepkový | 115 ml |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
1 lžíce 1 lžíce kakaa | Kakao prášek | 25 g |
150 150 –200 g čerstvých ostružin | Ostružiny čerstvé | |
250 g 250 g měkkého tvarohu | Tvaroh polotučný | 250 g |
350 ml 350 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 350 ml |
20 g 20 g másla | Máslo kravské | 20 g |
20 g 20 g dortové želatiny (nebo Galaretky) | Želatina cukrářská | |
3 lžičky 3 lžičky umělého sladidla (nebo cukru dle chuti) | E951 - Aspartam | |
1 1 pudinkový prášek (dle chuti) | Puding v prášku | |
tuk na vymazání plechu | Margarín | |
mouka na vysypání plechu | Mouka pšeničná hladká |