Nutriční hodnoty (Bůčková roláda s nádivkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 12
| Energie | 21 855 kJ / 5 223 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 217,33 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 200,37 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 16,96 g |
| Tuky | 433,17 g |
| – nasycené | 122,40 g |
| – nenasycené | 226,08 g |
| –– mononenasycené | 184,30 g |
| –– polynenasycené | 41,78 g |
| ––– omega 3 | 1,96 g |
| Vláknina | 17,93 g |
| Cholesterol | 1,13 g |
| Sodík | 2,69 g |
| Sůl | 5,93 g |
| Sacharidy | 108,41 g |
| – cukry | 11,50 g |
| ––– laktóza | 0,01 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1-1,5 kg 1-1,5 kg masitějšího bůčku bez kosti a kůže | Vepřový bok | 1250 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| mletý pepř (dle potřeby) | Pepř černý mletý | |
| kmín (celý nebo drcený) | Kmín | |
| sůl (dle potřeby) | Sůl mořská | |
| vývar nebo voda (dle potřeby) | Vývar masový | |
| 3 3 starší rohlíky | Rohlík pšeničný bílý | 129 g |
| mléko na namočení pečiva (dle potřeby) | Houska pšeničná | |
| 50 g 50 g slaniny | Špek | 50 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 1 cm plátek másla (zhruba) | Máslo kravské | 1 g |
| 1 lžička 1 lžička majoránky | Majoránka sušená | 7 g |
| čerstvá petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| sůl (dle potřeby) | Sůl mořská |