Nutriční hodnoty (Zelný guláš s klobásou - "Tulácký guláš")
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 1 875 kJ / 448 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 35,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 28,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,10 g |
| Tuky | 15,02 g |
| – nasycené | 8,32 g |
| – nenasycené | 6,49 g |
| –– mononenasycené | 2,15 g |
| –– polynenasycené | 4,34 g |
| ––– omega 3 | 0,02 g |
| Vláknina | 19,48 g |
| Cholesterol | 140 mg |
| Sodík | 3,34 g |
| Sůl | 8,00 g |
| Sacharidy | 37,60 g |
| – cukry | 21,48 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g klobásy dle chuti: ostravská, papriková, maďarská ... | Klobása | 200 g |
| 200 g 200 g cibule | Cibule čerstvá | 200 g |
| 200 g 200 g kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 200 g |
| sádlo nebo olej | Sádlo vepřové | |
| 2 lžičky 2 lžičky mleté papriky sladké nebo pálivé | Paprika červená sušená | 2 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| sůl a pepř dle chuti | Pepř černý | |
| voda - cca 2 dl | Voda |