Nutriční hodnoty (Bramborová gulášová polévka s hlívou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
| Energie | 3 969 kJ / 949 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,13 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,90 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 18,23 g |
| Tuky | 46,52 g |
| – nasycené | 22,20 g |
| – nenasycené | 23,30 g |
| –– mononenasycené | 18,24 g |
| –– polynenasycené | 5,06 g |
| ––– omega 3 | 0,12 g |
| Vláknina | 23,35 g |
| Cholesterol | 41 mg |
| Sodík | 43 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 102,55 g |
| – cukry | 15,85 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 350 g 350 g oloupaných brambor | Brambor zimní | 350 g |
| 40-50 g 40-50 g sádla | Sádlo vepřové | 45 g |
| 3 3 dobré špekáčky | Špekáček | |
| 50 g 50 g cibule | Cibule čerstvá | 50 g |
| 30-40 g 30-40 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 35 g |
| 10 g 10 g mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
| cca 2 l cca 2 l vývaru z hovězích kostí | Kost hovězí | |
| cca 200 g cca 200 g dušené hlívy (zmrazené) | Hlíva ústřičná syrová | 200 g |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| česnek | Česnek čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská |