Nutriční hodnoty (Bramborovo-šunkový květák se sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 5 412 kJ / 1 294 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 114,47 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 100,51 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,96 g |
| Tuky | 75,02 g |
| – nasycené | 36,31 g |
| – nenasycené | 30,53 g |
| –– mononenasycené | 23,77 g |
| –– polynenasycené | 6,76 g |
| ––– omega 3 | 0,45 g |
| Vláknina | 20,40 g |
| Cholesterol | 1,10 g |
| Sodík | 4,62 g |
| Sůl | 11,23 g |
| Sacharidy | 32,33 g |
| – cukry | 25,03 g |
| ––– laktóza | 5,23 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g vařených brambor, oloupaných | ||
| 500 g 500 g květáku - krátce spařený v osolené vodě | Květák čerstvý | 500 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| olej | Olej řepkový | |
| 250 g 250 g šunky nebo šunkového salámu, dle chuti | Šunka vepřová vařená | 250 g |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 100 g 100 g sýru Niva nebo jiný strouhaný sýr | Niva 50% t. v s. | 100 g |
| 3 3 rozšlehaná vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 1 dl 1 dl smetany na vaření nebo mléka | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| máslo na vymazání formy | Máslo kravské |