Nutriční hodnoty (Bramborovo-cibulové placičky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 5 840 kJ / 1 396 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,37 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 11,34 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 15,03 g |
Tuky | 91,84 g |
– nasycené | 46,44 g |
– nenasycené | 41,44 g |
–– mononenasycené | 35,80 g |
–– polynenasycené | 5,64 g |
––– omega 3 | 0,25 g |
Vláknina | 25,47 g |
Cholesterol | 385 mg |
Sodík | 1,28 g |
Sůl | 3,01 g |
Sacharidy | 107,36 g |
– cukry | 6,45 g |
––– laktóza | 0,24 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g oloupaných brambor | Brambor zimní | 500 g |
1 svazek 1 svazek jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | 120 g |
30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
60-80 g 60-80 g libovější slaniny nebo sušené šunky | Špek | 70 g |
1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř mletý | Pepř černý mletý | |
cca 100 g 100 g hrubé mouky, dle moučnatosti brambor | Brambor zimní | 100 g |
sádlo nebo olej na smažení | Sádlo vepřové |