Nutriční hodnoty (Janovické peroutky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 163 kJ / 517 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,86 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,50 g |
| Tuky | 20,63 g |
| – nasycené | 4,06 g |
| – nenasycené | 11,56 g |
| –– mononenasycené | 8,66 g |
| –– polynenasycené | 2,90 g |
| ––– omega 3 | 0,39 g |
| Vláknina | 1,50 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 3,48 g |
| Sůl | 8,22 g |
| Sacharidy | 57,20 g |
| – cukry | 1,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| maso z vykostěného kuřete (nejlépe jen prsíčka) | Kuře | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 dl 1 dl 10°piva | ||
| 2 lžíce 2 lžíce solamylu | Bramborový škrob | 30 g |
| 3 lžíce 3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
| 3-4 lžíce 3-4 lžíce sojové omáčky | Sójová omáčka Tamari | 52.5 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |