Nutriční hodnoty (Vepřová pečeně na hříbcích a bylinkách)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 376 kJ / 2 002 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 214,28 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 199,28 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,00 g |
| Tuky | 108,97 g |
| – nasycené | 34,87 g |
| – nenasycené | 62,31 g |
| –– mononenasycené | 49,60 g |
| –– polynenasycené | 12,71 g |
| ––– omega 3 | 3,03 g |
| Vláknina | 34,53 g |
| Cholesterol | 752 mg |
| Sodík | 555 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 24,95 g |
| – cukry | 9,52 g |
| ––– laktóza | 0,32 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1000 g 1000 g vepřové plece | Vepřová plec | 1000 g |
| sůl, mletý bílý pepř | Pepř bílý mletý | |
| 40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
| 1 1 zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 0,5 l 0,5 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 500 ml |
| 3 PL 3 PL oleje | Olej řepkový | 33 ml |
| 500 g 500 g zamražených hříbků (z loňského sběru) | Hřib čerstvý | 500 g |
| hladká mouka na zahuštění | Mouka pšeničná hladká | |
| snítka snítka rozmarýnu a tymiánu | Rozmarýn sušený |